10-12 iulie 2024, Ateliere educativ-creative la Filiala de Carte Străină a Bibliotecii Județene

* Activitățile coordonate de dr. Mihaela Marcu-Bogan, specialist în istoria Greciei antice, se vor desfășura sub genericul „Om. Istorie. Timp. Jocurile Olimpice“

Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu“ Neamț organizează, în perioada 10-12 iulie 2024, patru ateliere educativ-creative pentru copii și adolescenți, sub genericul „Om. Istorie. Timp. Jocurile Olimpice“, în cadrul cărora participanții vor avea prilejul de a realiza o călătorie imaginară în istoria lumii și vor învăța prin joc aspecte esențiale ale civilizației umane: marea aventură a scrierii, moștenirea familială și culturală (arborele genealogic), perceperea timpul istoric, istoria și semnificația Jocurilor Olimpice ca evenimente promotoare ale păcii și demnității umane.
Activitățile atelierelor sunt organizate pe grupe de vârstă, grupa mică (7-10 ani) și grupa mare (11-18 ani) și vor avea loc în zilele de miercuri, 10 iulie, și vineri 12 iulie, în intervalul orar 10.30 – 12.30. Astfel, miercuri, 10 iulie 2024, vor fi două ateliere pentru grupa mică (7-10 ani), un atelier cu tema „Cronologia. Arborele genealogic. Friza timpului“, iar celălalt atelier – „Istoria scrierii“.
Vineri, 12 iulie 2024, de la ora 10.30 la ora 11.20, pentru grupa mică (7-10 ani), tema va fi „Jocurile Olimpice de la antichitate la modernitate“; iar de la ora 11.30 la ora 12.30, pentru grupa mare (11-18 ani), va avea loca atelierul cu tema „Jocurile Olimpice de la antichitate la modernitate“.
Activitățile sunt organizate în colaborare cu dr. Mihaela Marcu-Bogan, specialist în istoria Greciei antice, care va coordona ateliere.
Participarea este gratuită, pe baza permisului de bibliotecă.
Înscrierile au loc la Filiala de Carte Străină a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț (Bd. Republicii nr. 17).

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu Neamț“

este continuatoarea unor vechi tradiţii de lectură publică în judeţul Neamţ. Astfel, din articolul publicat de Constantin Turcu în Anuarul Liceului „Petru Rareș“ pe anul 1933-1934 (pp. 159-169), intitulat „Biblioteca Liceului din Piatra-Neamț“, aflăm că „Cea dintâi bibliotecă, despre care am găsit urme, este Biblioteca pentru învățătura poporului Român, înființată, după toate probabilitățile, în anul 1869.“

Abonare la newsletter

Înscrieți-vă pentru a primi e-mail pentru cele mai recente informații.

casibom
casibommarsbahis