21 iunie 2024 ora 17.00 - Recital al Școlii de Muzică TeoMelody Piatra-Neamț

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește Recitalul de pian și canto „Armonice pe portativ“, susținut de elevi de la Școala particulară de Muzică TeoMelody Piatra-Neamț, îndrumați de prof. Vasile Daniel Miron-Anastasiu, vineri, 21 iunie 2024, începând cu ora 17:00, în Sala Cupola.

Vor cânta la pian Teodor Balaban, Otilia Croitoriu, Maria Sârbu, Ștefan Bodnar, Cătălina Vădeanu, Ecaterina Bocancea, Vlad Găman, Samira Răstășanu, Maria Poețelea, Andreea Pîntea. Elena Crăcăoanu va interpreta canto popular, iar Iustina Grădinariu – canto muzică ușoară.
Recitalul se bucură de participarea, cu canto popular, a Ralucăi Georgiana Ticu, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț.
„Elevii care susțin recitalul provin de la școli consacrate din Piatra-Neamț, cum ar fi Școala Gimnazială nr. 3, Școala Gimnazială nr. 2, Colegiul Național de Informatică, Colegiul Tehnologic „Spiru Haret“, precum și de la unități de învățământ din județ. Momentul este unul deosebit pentru fiecare interpret și vine ca încununare a unui an de studiu. Elevii școlii noastre au rezultate remarcabile în plan artistic. De exemplu, Teodor Balaban și Ecaterina Bocancea au obținut premiul I, la secțiunea pian, la Concursul Național Primăvara Artelor găzduit de Colegiul Național de Artă „George Apostu“ Bacău, iar Elena Crăcăoanu a obținut tot premiul I, dar la secțiunea Canto popular, la aceeași competiție. De asemenea, Raluca Ticu, de la Liceu de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț, a obținut premiu I pentru muzică vocală tradițională românească la faza județeană a Olimpiadei Naționale de Interpretare Vocală și Studii Teoretice Muzicale pentru Învățământul Liceal. Iar aceste rezultatele deosebite se suprapun peste cele de la cursurile de bază ale școlii generale, cum sunt cele ale lui Teodor Balaban, Vlad Găman, care sunt olimpici la matematică“, a precizat prof. Vasile Daniel Miron-Anastasiu.

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu Neamț“

este continuatoarea unor vechi tradiţii de lectură publică în judeţul Neamţ. Astfel, din articolul publicat de Constantin Turcu în Anuarul Liceului „Petru Rareș“ pe anul 1933-1934 (pp. 159-169), intitulat „Biblioteca Liceului din Piatra-Neamț“, aflăm că „Cea dintâi bibliotecă, despre care am găsit urme, este Biblioteca pentru învățătura poporului Român, înființată, după toate probabilitățile, în anul 1869.“

Abonare la newsletter

Înscrieți-vă pentru a primi e-mail pentru cele mai recente informații.

casibom
casibommarsbahis