Atelier de pictură și decorațiuni pentru Crăciun

14 noiembrie 2023 - Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează atelierul de pictură și decorațiuni de Crăciun pentru copii cu vârsta între 8 și 12 ani, în fiecare zi de marți, de la ora 14:30, pe durata unei ore și jumătate, începând cu data de 14 noiembrie anul curent, în Sala Info-Club 2.

În total, vor fi susținute șase întâlniri, cu maximum 10 participanți și cu următoarele teme de lucru: 14 noiembrie 2023 – confecționarea om de zăpadă din carton, hârtie gumată, fetru; 21 noiembrie 2023 – Decorarea unor săculeți cu figurine de fetru; 28 noiembrie 2023 – globuri pictate în culori acrilice; 5 decembrie 2023 – Suport de lumânări realizat dint-un borcan decorat prin tehnica șervețelului; 12 decembrie 2023 – figurine din fetru de agățat în brad; 19 decembrie 2023 – împodobirea bradului.
Înscrierile se fac la Secția de carte pentru copiii & Ludotecă „Ion Creangă“, iar taxa pentru participarea la un atelier este de 7 lei pentru fiecare dintre primele cinci ateliere, sumă necesară pentru acoperirea costului materialelor necesare. Întâlnirea pentru împodobirea bradului este gratuită și deschisă pentru toți cei care doresc să se alăture bucuriei și atmosferei de Crăciun pe care o vor crea copiii la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț.

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu Neamț“

este continuatoarea unor vechi tradiţii de lectură publică în judeţul Neamţ. Astfel, din articolul publicat de Constantin Turcu în Anuarul Liceului „Petru Rareș“ pe anul 1933-1934 (pp. 159-169), intitulat „Biblioteca Liceului din Piatra-Neamț“, aflăm că „Cea dintâi bibliotecă, despre care am găsit urme, este Biblioteca pentru învățătura poporului Român, înființată, după toate probabilitățile, în anul 1869.“

Abonare la newsletter

Înscrieți-vă pentru a primi e-mail pentru cele mai recente informații.