Cautare

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice sărbătorită la Biblioteca Județeană Neamt

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice prin activități de recreere și divertisment dedicate seniorilor nemțeni, sub genericul „Pro-senectute:

În obiectiv vârsta a treia...“.
Seniorii nemțeni sunt invitați vineri, 30 septembrie 2022, la ora 11.00, la Filiala de Carte Străină, să participe la un program de audiții, vizionări și lectură, desfășurat în spiritul maximei lui Mark Twain: „Ridurile ar trebui pur și simplu să se arate numai acolo unde au fost zâmbete“.
Programul cuprinde momente umoristice interpretate de mari actori români, melodii de suflet ale anilor ’60-’70, aforisme vesele despre lume și viață, după o selecție realizată de bibliotecarii de la Secția de carte pentru adulți „Mihail Sadoveanu“ și Filiala de Carte Străină.
În fiecare an, la data de 1 octombrie, statele lumii sărbătoresc Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, stabilită prin Hotărârea Adunării Generale a Națiunilor Unite adoptată la 14 decembrie 1990.
Este o zi de conștientizare și promovare a drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ în toate aspectele vieții sociale. Ziua Persoanelor Vârstnice este un prilej de respect și prețuire pe care le datorăm celor care au adunat în buchetul vieții lor zeci de ani de experiențe, vise, întâmplări, împliniri și care poartă în suflet amintiri, putere și credință.