Cautare

Colinde și pictură

Colinde și pictură, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“

Secția Arte, Multimedia „Victor Brauner“ a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț și Fundația Ileana organizează miercuri, 12 decembrie,

cu începere de la ora 16:00, în Sala Cupola, un concert de colinde intitulat „Bucurii de iarnă“. Acesta va fi susținut de Corurile „Camena“ (dirijor Elena Amariei) și „Evanghelismos“ (dirijor Ciprian Ceai).
Totodată, va avea loc și vernisajul unei expoziții de pictură a artiștilor Daniel-Ovidiu Stelescu (icoane), Ileana Crăciun, Rodica Filip, Ana Ivanov și Margareta Neculai. Invitată este Ada Margină Crăciun.
Evenimentul va fi prezentat de prof. Mihaela Mereuță și pr. protopop Valentin Tofan. „Icoane în An Centenar“ este titlul unei alte manifestări artistice organizate joi, 13 decembrie, începând cu ora 17:00, în Sala Cupola a Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț. Alături de artistul expozant Daniel-Ovidiu Stelescu, organizatorul activității, vor încânta auditoriul cu frumoase colinde: Trupa Tagma (prof. Costel Buzincu), elevii de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ (prof. de canto Narcisa Pavel și Olguța Toma, la pian, prof. Adrian Stroici) și Corul „Cântec Sfânt“ (dirijor Cătălin Brahonschi). Va recita Constantin Veliche.
„Mă aflu la cea de-a XIII-a expoziție joi, 13 decembrie. Manifestarea este organizată în memoria celor care au făcut România Mare, dar și celor care au stat și s-au jertfit în temnițele comuniste pentru credință, neam și libertate“, a spus Daniel-Ovidiu Stelescu. Prezentatori acestui eveniment sunt prof. Mihaela Mereuță și pr. Gheorghe Mocanu.

ALBUM FOTO "Bucurii de iarnă" ALBUM FOTO  „Icoane în An Centenar“