Cautare

Clubul de Joi de la Biblioteca Județeană aniversează 15 ani

Clubul de Joi de la Biblioteca Județeană aniversează 15 ani

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț, prin colectivul Secției de Împrumut carte pentru adulți „Mihail Sadoveanu“,

invită nemțenii la lansarea broșurii „Clubul de Joi - 15 ani, moment aniversar“. Evenimentul va avea loc joi, 13 decembrie, la ora 11, în Sala Tezaur a Bibliotecii Județene.
Timp de 15 ani, prin activități diverse, pensionarii au avut o alternativă la însingurare. Au fost evocați cărturari și scriitori, mari evenimente din istoria lumii, au fost vizionate filme documentare și audiate concerte în seria „Pe aripile muzicii“ alături de domnul ing. Valeriu Dâm, au fost organizate chiar și excursii, la sfârșit de săptămână, participanții simțindu-se ca într-o familie, ca acasă.
„Am încercat să stimulăm optimismul, cultul prieteniei, sănătatea fizică și intelectuală; participarea la un club, la un voluntariat, la un teatru lectură reprezintă cheia unei existențe de calitate, pe care noi, cei ce slujim biblioteca o oferim nemțenilor“, a spus prof. Mihaela Mereuță, director-manager al Bibliotecii Județene.
„Prin activitățile recreative la care participă săptămânal membrii Fundației de Îngrijiri Comunitare Piatra-Neamț, coordonați de doamna Gizela Adăscăliței în cadrul «Clubului de Joi», pensionarii sunt implicați atât ca spectatori, cât și ca «actori», pe marea scenă a vârstei a treia“, ne-a precizat dr. Liliana Hâncu, președinta fundației.
Ne vor fi alături – invitându-vă să aniversăm în anul Centenarului și unirea din sufletele noastre – colaboratorii noștri fideli: prof. Ion Popescu, prof. Georgeta Fediuc, prof. Anica Catzaiti, prof. Valeria Pavel, doamna Maria Șoricuț, ing. Valeriu Eutușianu, colonel pensionar Spirache Pintilie, doamna Elena Gherghescu, coordonatoarea teatrului lectură și în special domnul ing. Valeriu Dâm. Cu acest prilej, pensionarii nemțeni și nu numai sunt invitați să se alăture în fiecare zi de joi, de la ora 11, la sediul bibliotecii, în aventura divertismentului de bună calitate.

Clubul de Joi de la Biblioteca Județeană aniversează 15 ani