Cautare

Lecturi publice, ateliere de scriere creativă și teatru lectură

Lecturi publice, ateliere de scriere creativă și teatru lectură

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț derulează proiectul „Lecturi publice, ateliere de scriere creativă și teatru lectură“,

destinat copiilor și tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 6-9 ani și, respectiv, 10-14 ani.
Atelierele, care vor include și proiecții de film, se vor desfășura, gratuit, în cadrul Secției de carte pentru copii și Ludoteca „Ion Creangă“, miercurea, de la ora 14:00 la ora 15:30, în fiecare săptămână, până la data de 22 decembrie 2018.
Scopul pe care și-l propun aceste ateliere este dezvoltarea personalității participanților, dezvoltarea și valorificarea talentului, a creativității native, cultivarea gustului pentru lectură, utilizarea timpului liber într-un mod plăcut și constructiv, cunoașterea valorilor culturale ale comunității locale, dar și a celor universale, prin intermediul bibliotecii, precum și dezvoltarea unor abilități, deprinderi de lucru în grup pe diverse arii de interes, cum ar fi comunicarea, lectura, interpretarea textului, teatrul pentru copii, ateliere creative.
Din bibliografia propusă pentru acoperirea tematicii enumerăm opere precum: „Fabule“ de Grigore Alexandrescu, „Joaca de-a dinozaurii“ de Adina Rosetti, „Armstrong. Călătoria fantastică a unui șoricel pe lună“, „Destupătorul de sticle din ocean“ de Michelle Cuevas, „Noaptea pe plajă“ de Elena Ferrante, „Cum să scrii o carte de aventuri“ de Paul Dowswell sau „Expresul polar“ de Chris Van Allsburg.
Proiectul se va finaliza prin editarea unei broșuri cu creațiile proprii ale participanților: poezii, povestiri, desene, precum și fotografii din timpul activităților.