Cautare

„Basarabeanul bruiat de KGB“, conferință-dezbatere

„Basarabeanul bruiat de KGB“, conferință-dezbatere la Biblioteca Județeană Neamt

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț continuă Programul România Centenară, Programul „Maluri de Prut – Basarabia necunoscută“,

în parteneriat cu Radio România Chișinău, cu conferința-dezbatere „Basarabeanul bruiat de KGB“ susținută de invitatul special Sergiu Musteață, în Sala Cupola, vineri, 5 octombrie 2018, de la ora 12:00.
Conferința va fi prefațată de un dialog al istoricului Sergiu Musteață cu elevi ai Colegiului Național de Informatică Piatra Neamț, de la ora 9:00, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Educației. Proiectul „Maluri de Prut – Basarabia necunoscută“ din cadrul Programului România este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Sergiu Musteață este un istoric din Republica Moldova, profesor universitar și conducător de doctorat în cadrul Facultății de Istorie și Geografie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă“ din Chișinău. Este doctor în istorie al Universității „Al.I. Cuza“ din Iași, abilitat în științe istorice a Universității „Ovidius“ din Constanța și conducător de doctorate la Universitatea „Valahia“ din Târgoviște. A fost decan al Facultății de Istorie și Geografie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă“ din Chișinău (2012-2016).
Autor a șapte monografii și peste 300 articole în domeniile istoriei, arheologiei, protecției patrimoniului cultural și analizei manualelor școlare.
Sergiu Musteață este coordonatorul mai multor volume, printre care seriile de monografii ANTIM și Documente și Istorii Necunoscute.
Anual susține peste 20 de conferințe internaționale la diverse centre academice din lume. Astfel, în ultimii ani a fost profesor și cercetător invitat la un șir de universități din SUA, Suedia, Germania, România etc. ALBUM FOTO

Sergiu Musteata