Cautare

Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii

Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii 2018 la biblioteca Judeteana Neamt

Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“ Neamţ organizează o serie de activităţi – expoziţii de documente, prezentări şi dezbateri

- menite să readucă în atenţie valorile general valabile ale umanităţii: libertatea, cultura, prietenia, toleranţa, unitatea în diversitate, cu ocazia zilei de 4 iulie, ziua adoptării Declaraţiei de Independenţă a Statelor Unite ale Americii.
Astfel, în cadrul atelierelor educative dedicate copiilor prin programul „Biblioteca de vacanţă“, în intervalul orar 10.00 – 12.00, Secţia de carte pentru copii şi Ludotecă „Ion Creangă“ va organiza o expoziţie de carte, o expunere referitoare la însemnătatea zilei de 4 iulie, precum şi un atelier de desen.
După-amiază, de la ora 15.30, pasionaţii de limba franceză, tineri şi adulţi, sunt invitaţi la o nouă dezbatere, de această dată pe tema sărbătoririi Independenţei Statelor Unite ale Americii, în cadrul Clubului de conversaţie în limba franceză, la Secţia de Arte, Multimedia şi Carte Străină „Victor Brauner“. Clubul de franceză marchează ziua de 4 iulie, amintind de faptul că emblema SUA şi unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale libertăţii şi democraţiei este Statuia Libertăţii, cadou al Franţei făcut Statelor Unite cu ocazia aniversării centenarului independenţei, semn al prieteniei dintre cele două naţiuni, operă impresionantă a sculptorului Frédéric Auguste Bartholdi pe o structură concepută de celebrul inginer Gustave Eiffel. Franţa ca sursă de inspiraţie în realizarea unor creaţii de succes în cultura americană, unitatea în diversitate a civilizaţiei Statelor Unite, aprecieri lingvistice, umor fin, toate aceste aspecte vor acoperi o oră de discuţii agreabile, completate cu secvenţe video interesante, în compania doamnei profesoare Elena David, coordonatoarea Clubului de franceză.
Cu acest prilej reamintim publicului că documentele Raftului American (American Shelf), donaţie cuprinzând resurse despre SUA, cultura şi valorile americane, oferită bibliotecii noastre, în luna martie a acestui an, de către Ambasada SUA la Bucureşti, pot fi consultate în cadrul Secţiei de Arte, Multimedia şi Carte Străină „Victor Brauner“.