Cautare

Astăzi, inaugurarea Raftului American

Astăzi, inaugurarea Raftului American

Astăzi, 26 martie, Ambasada S.U.A. la București și Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț inaugurează Raftul American (American Shelf).

Evenimentul va avea loc de la ora 16:00 și va debuta cu sosirea dl. Hans Klemm, Ambasadorul S.U.A. în România, și a delegației Ambasadei.
La festivitate sunt invitați să participe reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț – instituție finanțatoare a bibliotecii – Prefecturii Neamț, Primăriei Municipiului Piatra Neamț, instituțiilor deconcentrate, instituțiilor de cultură, precum și profesori, elevi și parteneri ai Bibliotecii.
Oaspeții vor fi întâmpinați în holul principal al Bibliotecii, cu un cuvânt de bun venit. Se va face apoi turul bibliotecii, în care vor fi vizitate expoziția de carte din holul principal, expoziția de carte veche din Sala Tezaur, Secția de Carte pentru Adulți „Mihail Sadoveanu“, Secția de carte pentru copii și ludotecă „Ion Creangă“, Centrul de Informare Comunitară, Săli de lectură și informare bibliografică „Aurel Dumitrașcu“, Secția arte, multimedia și carte străină „Victor Brauner“.
Raftul American (American Shelf) va fi prezentat în Sala Cupola. Cuvântul de deschidere va fi susținut de directorul-manager al Bibliotecii, după care va urma alocuțiunea dl. Hans Klemm, Ambasadorul S.U.A. în România. În măsura în care vor dori, se vor putea adresa asistenței și reprezentanți ai administrației locale și județene, iar după cuvântul de final al directorul-manager al bibliotecii, se va face o fotografie de grup.
Donația va fi oferită de dl. Hans Klemm, Ambasadorul S.U.A. în România, și va intra în patrimoniul Bibliotecii spre a sta la dispoziția profesorilor, elevilor și a publicului interesat.
American Shelf reprezintă o donație de carte, cuprinzând literatură americană clasică și contemporană, literatură pentru copii și tineret, lucrări de metodică a predării limbii engleze, materiale pentru perfecționarea cunoașterii limbii engleze, continuarea studiilor în S.U.A., precum și cărți despre politica externă, istoria și geografia Statelor Unite. Colecția oferă acces la resurse despre S.U.A., cultura și valorile americane.
Alături de colecția American Shelf, Ambasada S.U.A. la București a făcut o donație suplimentară, astfel încât în patrimoniul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ vor intra peste 300 de titluri, cu o valoare de peste 3.000 de dolari. ALBUM FOTO

Astăzi, inaugurarea Raftului American 2018 la Biblioteca judeteana