Cautare

Nocturna Bibliotecilor 2017 la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“

Nocturna Bibliotecilor 2017 la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“

Biblioteca  Judeţeană „G.T. Kirileanu“ Neamţ îşi va deschide porţile pentru public într-o nouă ediţie a campaniei naţionale Nocturna Bibliotecilor,

în noaptea de 29 septembrie 2017, între orele 16.00-22.00. Pe agenda bibliotecii se regăsesc lansarea cărţii Covorul regal de Alexandrina Camelia Mancaş, vernisajul expoziţiei colective de pictură Imagine, sens şi mesaj în arta de inspiraţie populară, dezbateri, vizionări de materiale informative, ateliere de lectură, de meşteşuguri tradiţionale, de conversaţie în limba engleză, de modelaj în lut, de acuarelă, teatru de umbre şi jocuri pentru copii, precum şi audiţii muzicale şi proiecţii cinematografice.

Nocturna Bibliotecilor  este o iniţiativă a  Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), care îşi propune să ofere publicului o alternativă agreabilă de petrecere a timpului liber, într-un cadru destins, în care utilizatorii să aibă ocazia să interacţioneze cu personalul bibliotecar şi să experimenteze servicii moderne de bibliotecă, mai puţin cunoscute audienţei largi.
„Această ediţie aduce la rampă interesul pentru lectură, pentru fascinaţia cărţilor şi pentru exerciţiul frecventării bibliotecilor, ca spaţiu de interacţiune şi cristalizare a iniţiativelor culturale. Ne dorim să cultivăm utilizatorilor noştri plăcerea de a petrece timp de calitate în compania autorilor preferaţi, a lecturilor favorite şi de a fi parte, chiar şi doar pentru o noapte, din universul atât de ofertant al  culturii“, a declarat Sorina Stanca, Preşedintele ANBPR.
Prin intermediul acestei activări nocturne a bibliotecilor, se încearcă o evadare din rutina cotidiană şi combaterea percepţiei conservatoare asupra misiunii şi funcţiei bibliotecii publice în educarea permanentă a publicului. Totodată, această campanie este menită să stimuleze creativitatea  bibliotecarilor în realizarea de evenimente şi activităţi culturale de impact şi să atragă un număr cât mai mare de vizitatori în spaţiile de bibliotecă, care, în viitor, să devină utilizatori fideli şi consumatori avizaţi de produse şi servicii culturale.


Programul Nocturna Bibliotecilor 2017 la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“ Neamţ (se poate descărca şi în format pdf)

Programul secţiilor care asigură serviciile dedicate publicului (înscrieri, împrumut la domiciliu, restituiri documente, consultare pe loc) va fi 9.00-20.30

ora 16.00-17.00, Centrul de Informare Comunitară (Locală & Europeană)
Dezbateri, vizionări materiale informative: Prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.
Invitat special: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ
Participă: Elevi şi cadre didactice din unităţile de învăţământ din judeţ

ora 16.00-17.00, Secţia de carte pentru copii şi Ludotecă „Ion Creangă“
Atelier de lectură. Poveştile copilăriei.
Cu participarea preşcolarilor de la Grădiniţa din cadrul Şcolii „Nicu Albu“ Piatra Neamţ

ora 16.00-17.30, Sala Atelier „Veronica Micle“
Muza Euterpe, o pledoarie pentru muzica clasică, cu exemplificări audio-vizuale, comentate de dr. Constantin Goilav. Partener: Asociaţia Prietenii Muzicii.

ora 16.00-18.00, Secţia arte, multimedia şi carte străină „Victor Brauner“
Lectură şi joc prin teatru de umbre.
Atelier dedicat copiilor din judeţ

ora 16.00-18.00,  Sala Info-Club
Atelier de meşteşuguri tradiţionale „Elena Niţă Ibrian“, coordonator: meşter popular Maria Tamaş

ora 16.00-18.00, Holul principal al bibliotecii
Impresii în acuarelă. Workshop de pictură cu participarea elevilor de la Palatul Copiilor, profesor Cristina S. Petrariu, în parteneriat cu Asociaţia Arte.ro

ora 17.00-19.00, Esplanada Bibliotecii
Audiţie de poezie românească în interpretarea unor actori celebri

ora 17.00-19.00, Sala Expo-Club „Victor Brauner“
Lansare de carte „Covorul regal“ de Alexandrina Camelia Mancaş
Prezintă: Gheorghe Bunghez şi Viorel Nicolau. Moderator: Dan Iacob.

ora 17.00-18.30, Secţia de carte pentru copii şi Ludotecă „Ion Creangă“
Atelier de modelaj în lut, în parteneriat cu Activ Travel Tour,  coordonatori: Ana Popa şi restaurator Iulian Gorea

ora 17.30-18.30, Sala Cupola
Vernisajul expoziţiei de pictură Imagine, sens şi mesaj în arta de inspiraţie populară
Expun: Andreea Apăvăloaiei, Georgeta-Elena Crăcană, Gheorghe Cuciureanu, Eleonora Dragomir, Dinu Focşăneanu, Constantin Gâlceavă, Elena Ispas, Silvia Trăistariu, Vasile Trăistariu.
Prezintă: Gheorghe Cuciureanu. Acolade muzicale susţinute de basul Ioan Corneliu Gheorghiţă, acompaniat la pian de Adrian Aplugăriţei.
Interpretează melodii populare Cerasela Radu şi Andrei Bălan.

ora 18.00-19.00, Sala Info-Club
Atelier de conversaţie în limba engleză, profesor coordonator: Doina Cecilia Iordăchescu

ora 18.30-20.00,  Sala „Veronica Micle“
Seară de romanţe, audiţie în prezentarea ing. Valeriu Dâm

ora 19.30-22.00, Sala Expo-Club „Victor Brauner“
Proiecţii cinematografice pentru copii şi tineret

Notă: La atelierele la care participă elevi şi cadre didactice din unităţile de învăţământ din judeţ sunt aşteptaţi şi elevi din cadrul centrelor rezidenţiale pentru copii din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ

Nocturna Bibliotecilor 2017 la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“Program Nocturna Bibliotecilor 2017 la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu“