Cautare

Ateliere creative pentru dezvoltarea personalităţii copiilor

Ateliere creative pentru dezvoltarea personalităţii copiilor

Secţia de carte pentru copii şi Ludotecă “Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene  “G. T. Kirileanu” îşi anunţă micii cititori că, în conformitate cu reglementările legale, va desfăşura, în perioada 3 - 14 iulie,

un inventar de verificare a gestiunii.
În acest context, pe perioada desfăşurării inventarului, secţia îşi va întrerupe activitatea de împrumut la domiciliu, înregistrându-se doar operaţiunile de restituire a publicaţiilor de către cititori.
Aşadar, în perioada imediat următoare, cititorii fideli pot consulta publicaţiile dorite la Sala de lectură, ori le pot  împrumuta de la cele două Filiale de cartier (“Vasile Conta” din Mărăţei şi “Dumitru Almaş” din Dărmăneşti), informaţii referitoare la publicaţiile existente şi repartiţia lor în reţeaua secţiilor şi filialelor bibliotecii putând fi obţinute fie direct la compartimentele ce desfăşoară activităţi cu publicul, fie prin consultarea catalogului on-line de pe site-ul www.bibgtkneamt.ro. Pentru a compensa această mică întrerupere a activităţii curente, dar şi ca să continue tradiţia ultimilor ani, biblioteca organizează în perioada 4 iulie - 24 august o nouă ediţie a Bibliotecii de vacanţă - o formulă atractivă de petrecere a timpului liber. În cadrul acestui program se desfăşoară, pe parcursul lunilor iulie şi august acţiuni informativ-recreative pentru dezvoltarea personalităţii la vârste mici, în scopul formării unor atitudini şi deprinderi de lucru în echipă, în spiritul responsabilităţii şi toleranţei, prin activităţi de învăţare prin joc.
Activităţile sunt organizate zilnic, de marţi până joi, între orele 10.00-13.00, durata unui pachet complet de „bibliotecă de vacanţă” fiind de 2 săptămâni. Atelierele incluse în program au în vedere să acopere o tematică diversă (cluburi de lectură, ateliere-dezbatere: ştiinţă şi cunoaştere, cultură şi civilizaţie europeană, drepturile copilului, atelier de rostire poetică, teatru de umbre, atelier de meşteşuguri tradiţionale, desen şi culoare, umor şi joc în limbi străine, ateliere handmade/origami şi quilling, jocuri logice şi distractive, educaţie rutieră şi civică) astfel încât să răspundă celor mai variate gusturi şi curiozităţi ale copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani.
Sunt disponibile 20 de locuri pentru o perioadă de 2 săptămâni, pentru fiecare din cele două grupe de vârstă (6 - 9 ani şi 10 - 13 ani), iar înscrierile se fac la Secţia de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene Neamţ, în intervalul orar 9.00 - 17.00, în limita locurilor disponibile.
“Biblioteca de vacanţă” - ediţia 2017 oferăşi o extensie a programului său şi în cea mai nouă filială a Bibliotecii Judeţene - cea din cartierul “Speranţa”, unde activităţile se vor derula în ultima săptămână din luna iulie şi în ultima săptămână din luna august, cu aceleaşi ateliere care sunt programate la sediul central, tot în zilele de marţi, miercuri şi joi şi în acelaşi interval orar.   
Întregul program se va desfăşura cu sprijinul voluntarilor bibliotecii şi cu cel al unora din partenerii săi tradiţionali, precum IPJ Neamţ, CJRAE Neamţ, Book Rangers Club.