Cautare

A de la Păunescu, albumul lui Walter Ghicolescu

A de la Păunescu, albumul lui Walter Ghicolescu

Asociaţia “Kilometrul de cultură” prilejuieşte nemţenilor întâlnirea cu artistul Walter Ghicolescu, cunoscut şi ca Folktrotter, care va marca joi, 15 iunie,

la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” Neamţ, Sala Expo Club „Victor Brauner” începând cu ora 18.00, lansarea celui de-al cincilea album din carieră.
Walter Ghicolescu s-a născut la 15 iulie 1971 în Călăraşi, a fost membru al Atelierelor Studenţeşti Totuşi iubirea şi mai apoi al Cenaclului Flacăra. A debutat în anul 2007 cu albumul Frânturi de suflet, după care au urmat Punct şi de la capăt, Popas în alt cântec (2012), Cântec Rockstit (2013), Trecerea Lumilor (2015).
A de la Păunescu este un omagiu adus marelui poet Adrian Păunescu dar şi copiilor săi, Andrei şi Ana-Maria, pe versurile cărora folkistul a compus două piese. Este primul album de acest gen de pe piaţa muzicii folk.
Îndrăgostit de frumos, folkistul propune o nouă abordare a stilului muzical pe versuri păunesciene, păstrând, totuşi, amintirea Cenaclului prin sound-ul dat doar de chitare.
Playlist-ul evenimentului, organizat de Asociaţia „Kilometrul de Cultură” şi găzduit de Biblioteca Judeţeană „G.T.Kirileanu” Neamţ, va cuprinde atât piesele de pe noul material discografic dar şi melodii de succes din repertoriul artistului.


„Când poezia devine cântec, viaţa tinde să semene mai mult cu povestea decât cu realitatea. Cuvânt cu cuvânt, armonie cu armonie, ne simţim şi noi, spectatori sau protagonişti, mai aproape de aceia pe care i-am pierdut, de aceia care ne-au pierdut, de aceia care sunt sau nu sunt în regia prezentului. Salut cu bucurie acest album al lui Walter Ghicolescu, în care poezia trece dincolo de metaforă, ca să se întoarcă iremediabil, la dragoste, nobilul sentiment care reuneşte astăzi trei prenume, un singur nume de familie şi o mulţime de stări şi de doruri.”
Ana-Maria Păunescu 

                                                                                                                                                                                       
„Acest album este un splendid exerciţiu de admiraţie. Un gest de reverenţă şi recunoştinţă pe care Walter Ghicolescu îl aduce cu smerenie şi preaplin sufletesc, Poetului care i-a marcat definitiv destinul artistic. Pentru Walter, contopirea cu versurile lui Adrian Păunescu a însemnat un act de iniţiere. Din strigătul poeziei trăite până la sânge, artistul a zămislit cântece care ni se aşează definitiv în inimi. Walter a încorporat în fiinţa şi compoziţiile sale poezia lui Adrian Păunescu. Ne dăruieşte, astfel, o carte cântată cu şoaptă, emoţie şi paroxism. Fiindcă adevărul cel mare, rostit cu gura plină, e că Păunescu poate fi socotit un poet de neînlăturat, devorant, pătimaş, plin de himere, iar în cântecele cele mari, plin de îngădiunţă- a scris memorabil Fănuş Neagu în Cartea cu prieteni. Un poet a cărui forţă aprinde lumini în cântece de dincolo de timp. Un album care pune degetul pe rana sensibilităţii noastre. Gestul lui Walter Ghicolescu este o plecăciune încărcată de dragoste. Probabil, Adrian Păunescu ascultă, zâmbeşte şi se bucură!”
Clara Mărgineanu